Литва відправила до України бронетранспортери М113, на черзі зенітні ракетні комплекси

Литва відправила до України бронетранспортери М113, на черзі зенітні ракетні комплекси

Цього тижня в Україну прибудуть литовські бронетранспортери М113, а також техніка, яка посилить можливості української армії з розмінування.

«Це сприятиме досягненню цілей Коаліції з протимінної діяльності на чолі з Литвою та Ісландією», — повідомляє литовське оборонне відомство.

Крім того, Литва вивчає можливість придбання зенітних ракетних комплексів малої дальності для посилення української протиповітряної оборони.

«Сподіваюсь, що протягом двох-трьох тижнів ми матимемо позитивний результат і зможемо передати ці системи», — повідомив Президент Литовської Республіки Гітанаса Наусєди під час пресконференції у Києві 12 вересня.

На сайті Міноборони Литви повідомляється, що, у відповідь на запити України, цього року Литва вже поставила артилерійські снаряди калібру 155 мм, бронемашини М577, БТРи М113, системи РЕБ, необхідне для зимового сезону обладнання та комплекти теплого одягу, постріли для гранатометів «Карл Густав», системи дистанційного підриву RISE-1, генератори, навантажувачі, причепи, розкладачки та інше майно тилового забезпечення.

З початку війни Литва надала Україні військову підтримку на понад 679 мільйонів євро. Загальна підтримка Литви Україні перевищила мільярд євро.