ЗСУ отримали гранати Ф-1 і РГД-5 українського виробництва

укр пналог ргд-5

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у ЗСУ оборонну та наступальну ручні осколкові гранати – аналоги радянських Ф-1 та РГД-5.

Серійне виробництво гранат вже налагоджене українським виробником, повідомляють в оборонному відомстві.

ф-1

«Боєприпас українського виробництва відповідає характеристикам засобів ближнього бою сучасного зразка», — йдеться у повідомленні.

Ручна осколкова граната Ф-1

Ручна осколкова граната Ф-1 (індекс ГРАУ – 57-Г-721) – граната дистанційної дії призначена для ураження живої сили противника під час оборонного бою. Метання гранати здійснюється з різних положень лише із-за укриття, з бронетранспортера або танка.

Граната Ф-1 була розроблена у СРСР у 1939 році на основі французької осколкової гранати F-1 моделі 1915 р. та англійської гранати системи Лемона. На озброєння граната була прийнята з механічним запалом Ф.Ковешникова. У 1941 р. запал був замінений більш надійним, простішим і надійнішим запалом УЗРГ.

Детально про гранату Ф-1 (ТТХ) »»

Ручна граната РГД-5

Ручна граната РГД-5 («Ручна граната дистанційна», індекс ГРАУ – 57-Г-717) – радянська протипіхотна уламкова ручна граната дистанційної дії, наступального типу. Основне призначення – ураження особового складу противника уламками корпусу.

РГД-5 прийнята на озброєння ЗС СРСР у 1954 році для заміни наступальної гранати РГ-42.

Граната призначена для ураження живої сили фугасною дією вибухівки та уламками, що формуються при руйнуванні металевої оболонки. Уламки мають невелику масу і летять на меншу дальність, ніж можлива дальність кидка, тому граната класифікується як наступальна.

Детально про гранату РГД-5 (ТТХ) »»