Зміни у підставах звільнення військових, — законопроєкт

До ЗСУ мобілізовано близько 1000 жінок

Зареєстровано законопроєкт, який має внести зміни у підстави звільнення військовослужбовців-жінок з військової служби через сімейні обставини або з інших поважних причин.

Закон, у разі його прийняття, має удосконалити норму щодо звільнення зі служби військовослужбовців-жінок, які мають дитину віком до 18 років.

Чинна норма закону передбачає, що право на звільнення має «дружина, якщо обоє із подружжя проходять військову службу і мають дитину (дітей) віком до 18 років». У зв’язку з цим виключається можливість звільнення військовослужбовців-жінок, які не перебувають у шлюбі з батьком дитини, що позбавляє частину жінок з дитиною права на звільнення.

Законопроєктом № 11485, зареєстрованим народним депутатом Сергієм Гривком 15 серпня, пропонується цю норму викласти у такій редакції:

«Стаття 26. Звільнення з військової служби

12. Військовослужбовці звільняються з військової служби через сімейні обставини або з інших поважних причин на таких підставах:

військовослужбовці-жінки, які мають дитину (дітей) віком до 18 років, якщо обоє із батьків дитини проходять військову службу;».