Міноборони вперше закупить для ЗСУ талони на пальне

104 автомобільна бригада

Їздити військовим буде простіше — ДП МОУ «Державний оператор тилу» вперше централізовано придбає пальне в талонах для Збройних Сил України.

«Відповідно військові матимуть можливість заправлятись значно зручніше в мережах АЗС майже по всій Україні», — повідомляє пресслужба держпідприємства.

Серед вимог до мереж автозаправних станцій — наявність мінімум 15 заправок в межах Києва, та мінімум однієї заправки в кожній області України, окрім тимчасово окупованої АР Крим, а також Донецької, Луганської та Херсонської областей.

«Завдяки ефективній роботі нашої команди та регіональній стратегії поділу на лоти для світлих нафтопродуктів, протягом 2024 року вдалось отримати суттєву економію бюджетних коштів, водночас забезпечивши належну якість нафтопродуктів. Ця економія, своєю чергою, направляється на додаткові потреби в пально-мастильних матеріалах для потреб ЗСУ, в тому числі унікальних позицій за кодифікацією НАТО. Кожна зекономлена гривня на закупівлях — це можливість задовольнити більше потреб армії, що в умовах повномасштабного вторгнення є надзвичайно важливим», — зазначила Марина Єремєєва, менеджерка з управління портфелем проєктів.