У Луцьку внаслідок перестрілки поранено військовослужбовця ЗСУ, який охороняв ТЦК

внаслідок перестрілки поранено військовослужбовця ЗСУ

Вночі, 27 серпня, під час комендантської години, стався озброєний напад на пост охорони Луцького об'єднаного міського ТЦК та СП, солдати відкрили вогонь у відповідь.

Під час перестрілки було поранено старшого солдата, який зараз перебуває на лікуванні у госпіталі. Особа, яка відкрила вогонь з невстановленої зброї по військовослужбовцях, втекла.

«В дію було введено спеціальну поліцейську операцію, пошуки зловмисника тривають. За фактом посягання на життя військовослужбовця слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України», — повідомили у поліції.

В оперативному командуванні «Захід» Сухопутних військ нагадують, що територіальні центри — це режимні об'єкти Збройних Сил України. У випадку загрози життю військовослужбовців — вони відкриватимуть вогонь на ураження.

Військовослужбовці, які під час нападу перебували на посту — це військові із бойовим досвідом яких, після поранень перевели на службу до Луцького ОМТЦК та СП. Всі вони — місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю із самого початку російського вторгнення. Вони отримали поранення і були переведені на службу в тил. «Від росіян ми могли чекати чого завгодно, але від своїх...», — пише пресслужба Волинського обласного територіального центру.