На росії згадали про тероборону на кордоні з Україною

На росії згадали про тероборону на кордоні з Україною Суджа, Курська область, 16 серпня 2024 року. Фото: Yan Dobronosov / Reuters

На тлі українського наступу, путін доручив «негайно організувати фінансування, необхідне для повноцінного функціонування сил територіальної оборони» у прикордонних з Україною Брянській, Курській та Білгородській областях.

Губернатор Білгородській області В’ячеслав Гладков публічно попросив російського диктатора розглянути можливість фінансування тероборони коштом федерального бюджету. Адже люди, які «служать» у сформованих в регіоні полках тероборони роблять це безплатно.

Крім того, в ході наради щодо ситуації в регіонах, що розташовані на кордоні з Україною, віцепрем'єр Денис Мантуров доповів путіну, що з «небезпечних районів Курської області» евакуйовано 115 тисяч місцевих жителів, на що з бюджету було виділено 1,9 мільярда рублів. До зони відселення включено вісім прикордонних районів Курської області.

Нагадаємо, що Збройні Сили України станом на 20 серпня контролювали понад 1260 квадратних кілометрів та 93 населені пункти Курської області так званої російської федерації.