Британські ВПС почали використовувати екологічно чисте авіаційне паливо

Британські ВПС почали використовувати екологічно чисте авіаційне паливо

Згідно з повідомленням Міноборони Сполученого Королівства, Королівські повітряні сили (RAF) вперше почали використовувати екологічне авіаційне паливо (SAF) у звичайних операціях.

Літаки, включно з винищувачами Typhoon і мисливцями за підводними човнами Poseidon, які базуються на базі RAF Lossiemouth у Шотландії, тепер літають на суміші традиційного та екологічно безпечного авіаційного палива.

На початку цього року ВПС отримали чотири мільйони літрів суміші SAF за контрактом із World Fuel Services, а в найближчі місяці очікується ще п’ять мільйонів літрів.

Авіабаза у Лоссімуті, одна з найбільш завантажених авіабаз Великобританії, там зокрема базуються літаки Typhoon, які перебувають у складі сил швидкого реагування.

«Новаторське використання екологічно чистого палива у звичайних операціях показує, як ми виконуємо наш пріоритет — утримувати Британію без компромісів у безпеці, водночас зменшуючи наш вуглецевий слід», — повідомив представник Міністерства оборони лорд Вернон Коукер.

Екологічне авіаційне паливо можна отримувати з різних джерел, включаючи гідрогенізовані жири та олії, відходи деревини, спирти, цукор, побутові відходи, біомасу та водорості. Міністерство оборони оновило стандарти авіаційного палива у 2020 році, щоб дозволити до 50% екологічно сталих джерел у паливних сумішах для військових літаків.