До постачання у ЗСУ допустили шведський БТР PbV 30

шведський БТР PbV 30

Міністерстві оборони України офіційно допустило до постачання у Збройні Сили України шведський бронетранспортер Pansarbandvagn 302 (PbV 302) озброєний авіаційною гарматою.

Про це повідомляє сайт оборонного відомства.

Мова йде про бронемашину на гусеничному шасі, що була розроблена компанією Hägglund & Söner на початку 1960-х років. Машина перебувала на озброєнні шведської армії до 2014 року, була застосована під час бойових дій у Боснії та Косово.

Озброєні шведські бронетранспортери 20-мм автоматичними гарматами Hispano-Suiza, які були зняті з винищувачів J29 Tunnan та модернізовані для встановлення у башту.

Лобова броня машини витримує влучання 20-міліметрового снаряда. Бронетранспортер має сталеву броню товщиною до 23 мм, внутрішній протиуламковий підбій і додаткове бронювання у вигляді зовнішніх керамічних елементів. Використання подвійного борту забезпечило додатковий балістичний захист, а машині — додаткову плавучість.

БТР має дизельний двигун потужністю 270 кінських сил, що розганяє бойову машину до швидкості понад 60 кілометрів на годину.

Нагадаємо, що 29 травня Швеція оголосила, що передасть всі свої бронетранспортери Pansarbandvagn 302 Україні. Разом з машинами планували передати запасні частини, технічне обладнання та боєприпаси.