Україна планує формувати кілька бригад за кордоном

Україна планує сформувати кілька бригад за кордоном

З українців, які проживають за кордоном планується сформувати декілька бойових військових частин, відомо щонайменше про дві механізовані бригади, які формуватимуть у Європі.

За дорученням Президента України, Генеральний штаб Збройних Сил України готується до формування військових частин за кордоном. Про це Ukrainian Military Pages стало відомо від поінформованого джерела в уряді.

Наразі відомо, щодо початку формування принаймні двох механізованих бригад, які матимуть 160-ті порядкові номери. При цьому «кістяк бригад», зокрема їх командний склад формується в Україні. Надалі ці військові частини мають вибути за кордон для подальшого формування на західних полігонах. Набір людей вірогідно відбуватиметься через дипломатичні установи.



Нагадаємо, що нещодавно Генеральний штаб ЗСУ оголошував, що розробляється механізм призову людей по мобілізації командирами військових частин без залучення ТЦК. Такий механізм як раз підходить у цьому випадку, адже за кордоном в України поки що ТЦК не має.

За інформацією заступниці міністра оборони України Катерини Черногоренко, у період з 18 травня по 17 липня через застосунок «Резерв+» оновили дані щодо військового обліку 83,5 тисячі громадян, які перебувають за кордоном.