Міноборони кодифікувало індивідуальний набір розмінування

Міноборони кодифікувало індивідуальний набір розмінування

Індивідуальний набір виявлення, маркування та розмінування, який виготовляється в Україні з вітчизняних компонентів, допущений до експлуатації в Збройних Силах України.

Виробник вже безоплатно передав декілька сотень наборів для використання у різних підрозділах Сил оборони, повідомляє Міністерство оборони України.

До набору входить понад десять предметів — компактний саперний щуп з діелектричного матеріалу, багаторазова «кішка» для тралення «розтяжок», шнур-паракорд, комплекти для чекування запалів та підривачів, люмінофорні джерела світла для нічного маркування тощо.

Міноборони кодифікувало індивідуальний набір розмінування

Набір створювався з урахуванням того, що військовим доводиться працювати в складних умовах, на різній місцевості, а також мати справу із «пастками на сапера», які окупанти облаштовують під час мінування територій.

Розробники використовували досвід як іноземних партнерів, так і унікальний досвід українських захисників, набутий під час відбиття широкомасштабного вторгнення рф. Вони проаналізували зразки подібних індивідуальних наборів, що існують в інших арміях світу, і створили власний, з урахуванням запитів українських воїнів.