Німецька армія готується урочисто ввести в експлуатацію свій перший ЗРК IRIS-T SLM

Німецька армія готується урочисто ввести в експлуатацію свій перший ЗРК IRIS-T SLM

4 вересня 2024 року федеральний канцлер Олаф Шольц з міністром оборони Борисом Пісторіусом візьмуть участь в урочистому введенні в експлуатацію системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM в Тодендорфі.

Під час заходу мають продемонструвати боєготовність системи, анонсують у Бундесвері. Також компанія Diehl Defence, виробник системи, передасть військовим символічні ключі.

Першу німецьку батарею ЗРК IRIS-T SLM отримала 61-ша зенітна-ракетна група Бундесверу — трохи більше ніж через рік після схвалення бюджетного запиту. Навчальний центр для цієї системи також будується в Тодендорфі.

«Сучасна мобільна система IRIS-T SLM середнього радіуса дії зміцнить наземну протиповітряну оборону у рамках Інтегрованої системи протиповітряної та протиракетної оборони НАТО на так званій ближній дистанції захисту. Вона здатна нейтралізувати такі повітряні загрози, як дрони, літаки, гелікоптери та крилаті ракети. В Україні ця система IRIS-T SLM, кілька батарей якої Німеччина вже поставила, дуже добре зарекомендувала себе у реальних бойових умовах, там вона захищає населення та інфраструктуру від атак російської авіації», — йдеться у пресрелізі німецького військового відомства.