Франція засуджує російську дезінформацію

Франція

«Франція є об’єктом ще однієї кампанії грубої російської дезінформації », — заявив французький міністр збройних сил Себастьєн Лекорню.

У міністерстві зазначили, що від початку війни в Україні Франція є об’єктом російської дезінформаційної кампанії. Остання посилилася після підтвердження підтримки України президентом Макроном під час пресконференції 16 січня. Наступного дня Міноборони Росії заявило про нанесення удару по будівлі в Харкові, де перебували французькі найманці.

Російська дезінформаційна операція продовжилася 22 січня, коли в російських Telegram-каналах оприлюднили списки ймовірно загиблих французьких найманців під час теракту в Харкові. Після перевірок встановлено, що кілька з цих фальшивих списків уже були опубліковані у 2022 році. Через два дні Sputnik international оголосив про знищення франко-італійської системи ППО SAMP-T, доставленої в Україну.

Франція не підтверджує цю інформацію.

Компетентні служби Франції виявили та стежать за скоординованим випадом РФ, в тому числі за проросійськими інформаційними мережами та державними ЗМІ, включаючи Sputnik News, RT та РІА Новини, відповідальними за поширення та поширення неправдивої інформації.

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію