Франція засуджує російську дезінформацію

Франція

«Франція є об’єктом ще однієї кампанії грубої російської дезінформації », — заявив французький міністр збройних сил Себастьєн Лекорню.

У міністерстві зазначили, що від початку війни в Україні Франція є об’єктом російської дезінформаційної кампанії. Остання посилилася після підтвердження підтримки України президентом Макроном під час пресконференції 16 січня. Наступного дня Міноборони Росії заявило про нанесення удару по будівлі в Харкові, де перебували французькі найманці.

Російська дезінформаційна операція продовжилася 22 січня, коли в російських Telegram-каналах оприлюднили списки ймовірно загиблих французьких найманців під час теракту в Харкові. Після перевірок встановлено, що кілька з цих фальшивих списків уже були опубліковані у 2022 році. Через два дні Sputnik international оголосив про знищення франко-італійської системи ППО SAMP-T, доставленої в Україну.

Франція не підтверджує цю інформацію.

Компетентні служби Франції виявили та стежать за скоординованим випадом РФ, в тому числі за проросійськими інформаційними мережами та державними ЗМІ, включаючи Sputnik News, RT та РІА Новини, відповідальними за поширення та поширення неправдивої інформації.