Артилерія морської піхоти отримала вітчизняні САУ «Богдана»

Артилерія морської піхоти отримала вітчизняні САУ Богдана

Одна з артилерійських бригад Корпусу морської піхоти ВМС України отримала колісні самохідні артилерійські установки «Богдана» українського виробництва.

Про це повідомляє Militarnyi з посиланням на пресслужбу 32-ї окремої артилерійської бригади, яка оприлюднила фото самохідних гаубиць На них демонструється підготовка артилеристів.

Артилерія морської піхоти отримала вітчизняні САУ Богдана Артилерія морської піхоти отримала вітчизняні САУ Богдана Артилерія морської піхоти отримала вітчизняні САУ Богдана Артилерія морської піхоти отримала вітчизняні САУ Богдана Артилерія морської піхоти отримала вітчизняні САУ Богдана

Українські колісні САУ «Богдана» калібру 155 мм дедалі частіше можна побачити на фото і відео військових частин Сил оборони. Згідно з заявою Президента України, в травні цього року українська оборонна промисловість вийшла на темпи виробництва 10 гаубиць на місяць.

САУ Богдана

Варто зазначити, що останні версії гаубиць 2С22 «Богдана» надходять з досилачем снарядів. Як шасі для них наразі використовують доброньовані в Україні вантажівки Tatra Phoenix 8×8 або Tatra T815 з чеською бронекабіною Puma L2 Long. Також в Україні розробляється причіпна гаубиця на основі артилерійської частини САУ «Богдана». Про роботу над такою системою вперше стало відомо минулого листопаду.