Литва придбала дронів на 8 млн євро, в тому числі для ЗСУ

Литва придбала дронів на 8 млн євро, в тому числі для ЗСУ

Литва закуповує дрони на 8 млн євро у п'яти вітчизняних виробників. Безпілотники будуть передані литовській армії та Збройним Силам України, які отримають більшу частину.

«Ми прагнемо сприяти виробництву дронів і антидронових засобів у Литві. Безпілотники відіграють важливу роль на українському полі бою, а технології та можливості безпілотників є передумовою для сучасних збройних сил. Випробування в Україні та підписання контрактів — це величезний поштовх і значний крок для наших виробників безпілотників. Це придбання, безсумнівно, пов’язане з фундаментальними інтересами національної безпеки», — цитує міністра національної оборони Лауринаса Кащюнаса, пресслужба оборонного відомства Литви.

Агентство оборонних ресурсів при Міністерстві національної оборони підписало контракти з 5 литовськими компаніями: UAB Dangolakis, UAB RSI Europe, UAB LTMILTECH, UAB GRANTA AUTONOMY, UAB Unmanned Defense Systems.

Понад 2300 FPV-дронів вартістю 3 млн євро, буде поставлено литовській армії, Збройні Сили України отримають майже 5 тисяч однотипних дронів за 5 млн євро.

Безпілотники як для української, так і для литовської армій закуповуються з усіма додатковими аксесуарами, обладнанням та навчанням, необхідним для запуску та керування.

Планується, що перші дрони долетять до України наприкінці вересня цього року. Усі безпілотники будуть поставлені як ЗСУ, так і в армію Литви до кінця цього року.

Повідомляється, що Міністерство оборони України провело випробування безпілотників литовських виробників в умовах, що відповідають фронтовим умовам. Ці випробування були організовані для того, щоб Україна могла вибрати продукцію, яка найкраще відповідає потребам українських воїнів.

Фото А. Плядіса.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію