ЗСУ експлуатує понад 20 типів різних бронетранспортерів

ЗСУ отримають австралійські бронемашини

Міністерство оборони України повідомило, що на службі в Збройних Силах України наразі перебуває близько 20 різних типів іноземних бронетранспортерів.

«Наразі до експлуатації у підрозділах Сил оборони України допущено близько 20 зразків БТРів іноземного виробництва. Зокрема, LAV-TCV, FV432, FV105, M1126 Stryker, FV103 Spartan, М113А3, YPR-765А1, VAB, XA-185 PASI та інші. Серед переваг іноземних БТР, які відзначають у військах — надійність, зручність в експлуатації та ремонтопридатність», — йдеться у повідомленні відомства.

Також Міноборони поінформувало про кодифікацію та допуск до експлуатації модуля-башти для бронетранспортерів американського виробництва М113. Нова броньована башта вітчизняної розробки забезпечує захист баштового стрільця від куль стрілецької зброї та захищає його від уламків боєприпасів.

Крім того, повідомляється, що на українських підприємствах також тривають роботи з підвищення рівня вогневої потужності та захисту бронетранспортерів різних модифікацій від атак ворожих БПЛА.