Зареєстровано законопроєкт про розширення підстав для звільнення з військової служби

звільнення

До Верховної Ради подано законопроєкт про внесення змін до статті 26 закону про військовий обов’язок щодо розширення прав військовослужбовців на звільнення зі служби за сімейними обставинами.

Мета законопроєкту № 11531, який зареєстровано 28 серпня народними депутатами, на чолі з Олексієм Гончаренком, відновити право на звільнення військовослужбовців, неповнорідні брати чи сестри, яких загинули або зникли безвісти, якого їх було позбавлено 18 травня 2024 року.

Раніше Верховна Рада повернула право на відстрочку від мобілізації неповнорідним братам та сестрам осіб, які загинули або пропали безвісти під час проведення АТО, ООС, повномасштабної війни з росією, або яким посмертно присвоєно звання Герой України під час Революції Гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року). Відповідний законопроєкт № 11391 було прийнято 21 серпня. Водночас наразі закон ще не підписаний президентом.

Нагадаємо, що з 16 серпня у Верховній Раді перебуває ще один законопроєкт щодо розширення підстав для звільнення — проєкт закону № 11485 має удосконалити норму щодо права на звільнення військовослужбовців-жінок, які мають дитину віком до 18 років.