Австралія обіцяє рекордну військову допомогу Україні

Австралія обіцяє рекордну військову допомогу Україні

Уряд Австралії має намір надати Україні ще 250 мільйонів доларів військової підтримки — це найбільший австралійський внесок в оборону України з моменту вторгнення росії.

Австралія надасть ЗСУ керовані й зенітні ракети, протитанкову зброю та боєприпаси, повідомляє ABC NEWS.

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, щоб Україна врегулювала цей конфлікт на власних умовах», — прокоментував віцепрем’єр-міністр і міністр оборони Річард Марлз.

Австралійський Уряд повідомляє, що завдяки цьому загальна сума підтримки України досягне 1,3 мільярда доларів, у тому числі 1,1 мільярда доларів допомоги для українських військових.

Крім того, Сили оборони Австралії брали участь у підготовці новобранців ЗСУ в рамках операції «Kudu» у Великобританії. Тепер австралійський персонал, який перебуває в Європі, також приєднається як «оперативний партнер» до нових ініціатив з підготовки українських військових.



Повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну розпочалося 24 лютого 2024 року, водночас російська агресія триває понад десять років — з 2014 року. В умовах обмежених ресурсів, Україна намагається балансувати між жорсткою мобілізацією, економічним бронюванням та справедливим механізмом надання відстрочок від призову. Боротьба з бюрократією та корупцією, широке впровадження цифрових рішень у процеси оборонних закупівель, фінансування державних програм, обліку військовозобовʼязаних, рекрутингу та мобілізації, управління бойовими діями та надання соціальних гарантій ветеранам — пріоритети роботи команди Міністерства оборони. Все це має наблизити перемогу України. Проте за різними оцінками війна з росією може тривати ще десять — двадцять років, і одна Україна стільки не витримає, тому вирішальне значення має допомога НАТО та інших країн вільного світу. Тільки разом можна перемогти російський терористичний режим, який вивів воєнні злочини на рівень державної політики. Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!