KNDS і КЗВВ вироблятимуть в Україні 155-мм снаряди

KNDS і КЗВВ вироблятимуть в Україні 155-мм снаряди

Підписані контракти між компанією KNDS та українськими підприємствами, а також угода про створення дочірнього підприємства групи KNDS на території України.

Після участі в урочистостях присвячених річниці висадці в Нормандії, Президент України Володимир Зеленський і міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню, 7 червня зустрілися на майданчику Балард у Міністерстві збройних сил Франції.

Мета зустрічі — зміцнення промислового партнерства між двома країнами. Після робочої зустрічі з французькими та українськими промисловцями останні підписали робочі контракти.

Перший контракт, підписаний між KNDS і КЗВВ, стосується спільного виробництва в Україні 155-мм снарядів для забезпечення потреб української армії в боєприпасах.

KNDS — холдинг створений французькою державною компанією Nexter Systems S.A. і німецькою Kraus-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW)

КЗВВ — ПрАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування», виробник гаубиць «Богдана»

Другий документ, підписаний між KNDS і українською компанією ENMEK, знаменує відкриття підрозділу технічного обслуговування (підрозділ операцій з технічного обслуговування і ремонту), призначеного виключно для САУ Caesar. Щоб полегшити технічне обслуговування та ремонт гармат, використовуватимуть можливості 3D-друку металевих деталей, що прискорить виробництво запасних частин.

Нарешті, президент групи KNDS підписав лист про наміри щодо створення дочірньої компанії групи KNDS в Україні в присутності президента Зеленського та міністра збройних сил Франції.