Канада передає Україні некеровані авіаційні ракети

Канада передає Україні некеровані авіаційні ракети

Канадський міністр оборони на 23-му засіданні Контактної групи з питань оборони України оголосив про виділення додаткової військової допомоги.

Блер повідомив, що Канада планує надіслати Україні першу партію з 2300 некерованих авіаційних ракет (НАР) CRV7. Зняті з експлуатації ракети раніше використовувалися Королівськими ВПС Канади (RCAF) на винищувачах CF-18. Протягом останніх кількох місяців Magellan Aerospace and Defense Research and Development Canada (DRDC) проводило випробування ракет для перевірки їхньої працездатності після запиту Збройних Сил України на це озброєння.

Крім того, міністр оголосив, що Канада передасть 29 дистанційних систем озброєння Nanuk із надлишкових запасів канадських збройних сил. Nanuk — це бойовий модуль з дистанційним керуванням, який можна інтегрувати на різні платформи. Системи Nanuk були виготовлені компанією Rheinmetall Canada і використовуються канадською армією на легкій бронетехніці.

Також Канада надішле ЗСУ понад 130 тисяч надлишкових боєприпасів до стрілецької зброї.

CRV7 (Canadian Rocket Vehicle 7) — канадська некерована авіаційна ракета калібру 70 мм з оперенням що складається. Призначена для ударів по наземних цілях, розроблена компанією «Брістоль Аероспейс» (м. Вінніпег, провінція Манітоба). Була прийнята на озброєння на початку 1970 років, як удосконалена версія стандартної американської НАР Hydra. CRV7 була найбільш потужною з НАР, існуючих на той час.



Повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну розпочалося 24 лютого 2024 року, водночас російська агресія триває понад десять років — з 2014 року. В умовах обмежених ресурсів, Україна намагається балансувати між жорсткою мобілізацією, економічним бронюванням та справедливим механізмом надання відстрочок від призову. Боротьба з бюрократією та корупцією, широке впровадження цифрових рішень у процеси оборонних закупівель, фінансування державних програм, обліку військовозобовʼязаних, рекрутингу та мобілізації, управління бойовими діями та надання соціальних гарантій ветеранам — пріоритети роботи команди Міністерства оборони. Все це має наблизити перемогу України. Проте за різними оцінками війна з росією може тривати ще десять — двадцять років, і одна Україна стільки не витримає, тому вирішальне значення має допомога НАТО та інших країн вільного світу. Тільки разом можна перемогти російський терористичний режим, який вивів воєнні злочини на рівень державної політики. Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!