Військова допомога Нідерландів перевищила 3 ​​мільярди євро

Військова допомога Нідерландів перевищила 3 мільярди євро

Вартість військової підтримки, яку Нідерланди надали Україні на сьогодні, склала 3,1 мільярда євро. В основному це стосується комерційних поставок.

Про це сьогодні в Палаті представників повідомила міністерка оборони Кайса Оллонгрен.

Вартість комерційно придбаних товарів у рамках військової допомоги Україні протягом останніх шести місяців становить близько 410 мільйонів євро. Зокрема за пів року Нідерланди поставили України бойові машини, системи вогневої підтримки, боєприпаси (артилерійські, стрілецькі та гранати), різні радіолокаційні системи та транспортні засоби, такі як вантажівки та причепи. Також в Україну поїхали польові госпіталі, намети та спорядження, різне матеріально-технічне обладнання.

Військова допомога Нідерландів перевищила 3 мільярди євро

Минулого місяця міністерка Оллонгрен оприлюднила план зі збирання системи «Петріот» та передачі її Україні разом з іншими країнами, які володіють «Петріотами». За її словами, цей проєкт просувається: «Усі шматочки пазла тепер лежать на столі, скоро ми їх зберемо».

Крім того, цього місяця було оголошено, що Нідерланди інвестують 400 мільйонів євро у виробництво БМП CV90 для України спільно з Данією та Швецією. Також Нідерланди виділяють 60 мільйонів євро на виробництво дронів в Україні.



Повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну розпочалося 24 лютого 2024 року, водночас російська агресія триває понад десять років — з 2014 року. В умовах обмежених ресурсів, Україна намагається балансувати між жорсткою мобілізацією, економічним бронюванням та справедливим механізмом надання відстрочок від призову. Боротьба з бюрократією та корупцією, широке впровадження цифрових рішень у процеси оборонних закупівель, фінансування державних програм, обліку військовозобовʼязаних, рекрутингу та мобілізації, управління бойовими діями та надання соціальних гарантій ветеранам — пріоритети роботи команди Міністерства оборони. Все це має наблизити перемогу України. Проте за різними оцінками війна з росією може тривати ще десять — двадцять років, і одна Україна стільки не витримає, тому вирішальне значення має допомога НАТО та інших країн вільного світу. Тільки разом можна перемогти російський терористичний режим, який вивів воєнні злочини на рівень державної політики. Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!