За перебування на військовому обліку не за місцем прописки — штраф до 25,5 тисяч гривень

ТЦК

Військовозобов'язаних, які перебувають на військовому обліку в ТЦК не за місцем офіційної реєстрації місця проживання, штрафуватимуть за порушення правил військового обліку.

Так згідно з пунктом 1 Правил військового обліку (оновлений текст затверджений Постановою КМУ від 16.05.2024 р. № 563), передбачачаєть, що призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні перебувати на військовому обліку за задекларованим (зареєстрованим) місцем проживання — у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Крім того, призовники, військовозобов’язані та резервісти, які проживають в селах та селищах, а також у містах, де відсутні ТЦК, повинні перебувати на персонально-первинному військовому обліку у відповідних виконавчих органах сільських, селищних, міських рад.

Нагадаємо, що згідно з Законом № 3696-IX з 19 травня 2024 року були збільшені штрафи за порушення військового обліку. Під час особливого періоду такі порушення тягнуть за собою штраф від 17 000 до 25 000 грн.

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію