За перебування на військовому обліку не за місцем прописки — штраф до 25,5 тисяч гривень

ТЦК

Військовозобов'язаних, які перебувають на військовому обліку в ТЦК не за місцем офіційної реєстрації місця проживання, штрафуватимуть за порушення правил військового обліку.

Так згідно з пунктом 1 Правил військового обліку (оновлений текст затверджений Постановою КМУ від 16.05.2024 р. № 563), передбачачаєть, що призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні перебувати на військовому обліку за задекларованим (зареєстрованим) місцем проживання — у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Крім того, призовники, військовозобов’язані та резервісти, які проживають в селах та селищах, а також у містах, де відсутні ТЦК, повинні перебувати на персонально-первинному військовому обліку у відповідних виконавчих органах сільських, селищних, міських рад.

Нагадаємо, що згідно з Законом № 3696-IX з 19 травня 2024 року були збільшені штрафи за порушення військового обліку. Під час особливого періоду такі порушення тягнуть за собою штраф від 17 000 до 25 000 грн.