Іспанія анонсувала нову партію військової допомоги

Іспанія анонсувала нову партію військової допомоги

Іспанія оголосила про плани передати Україні зенітні ракети для Patriot, артилерійські снаряди, турелі для бронетехніки та інше озброєння.

Про це іспанська міністерка оборони Маргарита Роблес повідомила сьогодні під час участі в режимі відеоконференції у двадцять другому міністерському засіданні Контактної групи з питань оборони України, скликаному Міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Вона наголосила на важливих зусиллях, які Іспанія вже докладає, особливо у сфері навчання військових, та повідомив про прогрес у підготовці значного пакета допомоги, який планується надати Україні за сприяння іспанської оборонної промисловості.

Окрім другої партії танків Leopard, які мають передати наприкінці наступного місяця, Маргарита Роблес також оголосила про заплановане постачання в ці дати різних типів боєприпасів, включаючи 155-мм артснаряди та нову партію зенітних керованих ракет Patriot. Також, серед іншого, Україні передадуть системи боротьби з безпілотниками, оптико-електронні системи спостереження та стеження, а також дистанційно керовані бойових модулів для бронемашин.