Нідерланди виділяють понад 200 мільйонів євро на термінову підтримку України

Нідерланди виділяють понад 200 мільйонів євро на термінову підтримку України

Нідерланди виділять понад 200 мільйонів євро на нові ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових боєприпасів протиповітряної оборони та артилерії.

Про це сьогодні заявила нідерландська міністерка оборони Кайса Оллонгрен під час онлайн-засідання Ради Україна-НАТО, на якій міністри оборони країн-членів НАТО зустрілися з українським колегою.

Оллонгрен: «Засоби ППО та артилерійські боєприпаси вкрай потрібні Україні. Ситуація загрожує стати критичною. Ресурси, на які яких зараз роблять внесок Нідерланди, вже знаходяться на європейському континенті і якнайшвидше надійдуть до України. Зараз ми всі повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну».

ППО

Нідерланди виділяють 150 мільйонів євро на підтримку німецької ініціативи «Негайні дії з протиповітряної оборони». Це призначено для швидкої доставки засобів протиповітряної оборони великої дальності разом з партнерами. Крім того, Міністерство оборони закуповує засоби протиповітряної оборони малої дальності на 60 мільйонів євро. Серед іншого їх можна використовувати для боротьби з атаками безпілотників.

Артилерійські боєприпаси

Нідерланди сприяють ініціативі Естонії щодо швидкого постачання Україні артилерійських боєприпасів із наявних запасів. Це вкрай необхідно, щоб протистояти посиленню російського тиску на фронті. Раніше Нідерланди оголосили, що внесуть 250 мільйонів євро в подібний чеський план швидкого постачання.



Повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну розпочалося 24 лютого 2024 року, водночас російська агресія триває понад десять років — з 2014 року. В умовах обмежених ресурсів, Україна намагається балансувати між жорсткою мобілізацією, економічним бронюванням та справедливим механізмом надання відстрочок від призову. Боротьба з бюрократією та корупцією, широке впровадження цифрових рішень у процеси оборонних закупівель, фінансування державних програм, обліку військовозобовʼязаних, рекрутингу та мобілізації, управління бойовими діями та надання соціальних гарантій ветеранам — пріоритети роботи команди Міністерства оборони. Все це має наблизити перемогу України. Проте за різними оцінками війна з росією може тривати ще десять — двадцять років, і одна Україна стільки не витримає, тому вирішальне значення має допомога НАТО та інших країн вільного світу. Тільки разом можна перемогти російський терористичний режим, який вивів воєнні злочини на рівень державної політики. Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!