Швеція підтримує ініціативу Чехії з поставки снарядів Україні

Швеція підтримує ініціативу Чехії з доставки Україні снарядів

Швеція має намір зробити внесок у 30 мільйонів євро на підтримку чеської ініціативи з постачання артилерійських снарядів Україні.

Про це йдеться у пресрелізі Міністерства оборони Швеції.

Повідомляється, що шведський уряд уповноважив Управління оборонних матеріалів провести переговори та укласти угоду з відповідальним органом Чехії.

«Україна дуже потребує боєприпасів, зокрема артилерійських снарядів. Чехія визначила можливості для закупівлі великої кількості боєприпасів на світовому ринку для пожертвувань Україні. Уряд хоче підтримати Чехію в цих зусиллях», — сказав міністр оборони Пол Йонсон.

Цей внесок буде профінансовано в рамках 15-го пакету військової допомоги Україні.



Повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну розпочалося 24 лютого 2024 року, водночас російська агресія триває понад десять років — з 2014 року. В умовах обмежених ресурсів, Україна намагається балансувати між жорсткою мобілізацією, економічним бронюванням та справедливим механізмом надання відстрочок від призову. Боротьба з бюрократією та корупцією, широке впровадження цифрових рішень у процеси оборонних закупівель, фінансування державних програм, обліку військовозобовʼязаних, рекрутингу та мобілізації, управління бойовими діями та надання соціальних гарантій ветеранам — пріоритети роботи команди Міністерства оборони. Все це має наблизити перемогу України. Проте за різними оцінками війна з росією може тривати ще десять — двадцять років, і одна Україна стільки не витримає, тому вирішальне значення має допомога НАТО та інших країн вільного світу. Тільки разом можна перемогти російський терористичний режим, який вивів воєнні злочини на рівень державної політики. Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!