Норвегія приєдналася до коаліції ППО на підтримку України

Норвегія приєднується до листа про наміри щодо підтримки України в розвитку можливостей протиповітряної оборони від ударів авіації та ракет.

«Для Норвегії цілком природно бути частиною такої коаліції ППО. Норвезька NASAMS щодня робить свій внесок у порятунок життів українців і захист критичної інфраструктури», — сказав міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Цієї зими було створено кілька коаліцій для військової підтримки України. Уряд прийняв рішення про участь Норвегії в трьох з них: морській коаліції, яку Норвегія очолює разом з Великою Британією, коаліції F-16, в якій Норвегія передасть бойові літаки F-16 і навчатиме український персонал, і протиповітряної оборони, коаліції, яку очолюють Німеччина і Франція.

«Ми сказали, що підтримаємо там, де це найбільше потрібно. Протиповітряна оборона є одним із пріоритетів України. Абсолютно необхідно захистити військові відомства, міста та критично важливу інфраструктуру для функціонування суспільства», — поінформував Грем.

У Міністерстві оборони Норвегії також нагадали, що нещодавно норвезькій уряд розмістив значне замовлення на виробництво елементів ЗРК NASAMS для України.



Повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну розпочалося 24 лютого 2024 року, водночас російська агресія триває понад десять років — з 2014 року. В умовах обмежених ресурсів, Україна намагається балансувати між жорсткою мобілізацією, економічним бронюванням та справедливим механізмом надання відстрочок від призову. Боротьба з бюрократією та корупцією, широке впровадження цифрових рішень у процеси оборонних закупівель, фінансування державних програм, обліку військовозобовʼязаних, рекрутингу та мобілізації, управління бойовими діями та надання соціальних гарантій ветеранам — пріоритети роботи команди Міністерства оборони. Все це має наблизити перемогу України. Проте за різними оцінками війна з росією може тривати ще десять — двадцять років, і одна Україна стільки не витримає, тому вирішальне значення має допомога НАТО та інших країн вільного світу. Тільки разом можна перемогти російський терористичний режим, який вивів воєнні злочини на рівень державної політики. Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію