Канада виділяє понад 40 мільйонів доларів на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України

артснаряди

Про це повідомив міністр національної оборони Канади Білл Блер, який взяв участь у режимі відеоконференції у 20-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (UDCG).

На зустрічі міністр Блер оголосив, що Канада виділяє понад 40 мільйонів доларів на ініціативу Чехії щодо закупівлі великокаліберних боєприпасів для України. Це дозволить доставити в Україну кілька тисяч артилерійських боєприпасів. Це зобов’язання було прийнято після підписання минулого місяця Меморандуму про взаєморозуміння між Канадою та Чехією щодо оборонного співробітництва, який встановлює основу для оборонного співробітництва між Канадою та Чехією, зокрема у сфері підтримки України. .

Крім того, міністр Блер повідомив, що Канада передасть пакет приладів нічного бачення для допомоги Збройним Силам України у нічних операціях. Ця пожертва вартістю близько 7,5 мільйона доларів надійде від канадської компанії Twenty20 Insight Inc.

Міністр також підтвердив, що Канада офіційно приєдналася до Коаліції з розробки безпілотників UDCG, яку спільно очолюють Латвія та Сполучене Королівство, як Канада зобов’язалася на початку цього місяця. Серед іншого Коаліція працює над пошуком шляхів збільшення виробництва безпілотників з метою доставити в Україну мільйон безпілотників. Як нещодавно оголосив міністр Блер, початковий внесок Канади включає понад 800 дронів від Teledyne. Очікується, що перша партія прибуде в Україну цієї весни.



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію