Франція передасть України ще 40 ракет SCALP

Франція передасть України ще 40 ракет SCALP

Президент Французької Республіки Еммануель Макрон на пресконференції у вівторок оголосив про плани поставити Україні у 2024 році близько сорока крилатих ракет великої дальності SCALP EG.

За його словами ці ракети стануть доповненням до партії переданої Україні у 2023 році. Він також підтвердив постачання кількох сотень високоточних ракет AASM, які здатні завдавати точних дистанційних ударів по тилових районах російських військ.

Armement air-sol modulaire (скор. AASM, A2SM або HAMMER) — сімейство французьких високоточних боєприпасів, розроблених компанією Safran Electronics & Defense. AASM є комплектом, що приєднується до звичайної бомби та перетворює її на керовану з дальністю застосування понад 70 км. Модульність передбачає можливість інтеграції різних блоків наведення та різних бомб.



Повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну розпочалося 24 лютого 2024 року, водночас російська агресія триває понад десять років — з 2014 року. В умовах обмежених ресурсів, Україна намагається балансувати між жорсткою мобілізацією, економічним бронюванням та справедливим механізмом надання відстрочок від призову. Боротьба з бюрократією та корупцією, широке впровадження цифрових рішень у процеси оборонних закупівель, фінансування державних програм, обліку військовозобовʼязаних, рекрутингу та мобілізації, управління бойовими діями та надання соціальних гарантій ветеранам — пріоритети роботи команди Міністерства оборони. Все це має наблизити перемогу України. Проте за різними оцінками війна з росією може тривати ще десять — двадцять років, і одна Україна стільки не витримає, тому вирішальне значення має допомога НАТО та інших країн вільного світу. Тільки разом можна перемогти російський терористичний режим, який вивів воєнні злочини на рівень державної політики. Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!