Нідерланди виділяють 122 млн євро військової допомоги

снаряди

Нідерланди виділяють на допомогу Україні 122 мільйони євро, які підуть на закупівлі озброєння і боєприпасів, а також посилення кібербезпеки.

Про це сьогодні в Палаті представників повідомила міністерка оборони Кайса Оллонгрен.

Зокрема 87 мільйонів євро виділять на закупівлю артилерійських снарядів для України. 25 мільйонів євро буде сплачено до Міжнародного фонду для України (IFU). Також нідерландський Уряд також інвестує 10 мільйонів євро в покращення кіберзахисту України.

Раніше Нідерланди зробили внесок у 100 мільйонів євро до Міжнародного фонду, створеного за ініціативи Сполученого Королівства. За кошти фонду було придбано ЗРК, боєприпаси та запчастини. Озброєння закуповується безпосередньо у промисловості.



Повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну розпочалося 24 лютого 2024 року, водночас російська агресія триває понад десять років — з 2014 року. В умовах обмежених ресурсів, Україна намагається балансувати між жорсткою мобілізацією, економічним бронюванням та справедливим механізмом надання відстрочок від призову. Боротьба з бюрократією та корупцією, широке впровадження цифрових рішень у процеси оборонних закупівель, фінансування державних програм, обліку військовозобовʼязаних, рекрутингу та мобілізації, управління бойовими діями та надання соціальних гарантій ветеранам — пріоритети роботи команди Міністерства оборони. Все це має наблизити перемогу України. Проте за різними оцінками війна з росією може тривати ще десять — двадцять років, і одна Україна стільки не витримає, тому вирішальне значення має допомога НАТО та інших країн вільного світу. Тільки разом можна перемогти російський терористичний режим, який вивів воєнні злочини на рівень державної політики. Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!