Велика Британія та Норвегія підтримають Україну у розбудові берегової та морської оборони

Велика Британія та Норвегія підтримають Україну у розбудові берегової та морської оборони

Велика Британія та Норвегія очолять нову «Коаліції морських можливостей», яка постачатиме кораблі та засоби для посилення спроможності України на морі.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

Міністр оборони Сполученого Королівства Ґрант Шаппс підтвердить закупівлю двох тральників для ВМС ЗС України. Йдеться про закупівлю двох кораблів класу Sandown через Британське експортне фінансування у зв’язку з започатковуванням коаліції морських сил і засобів.

«Нова коаліція надасть довгострокову підтримку Україні, включаючи навчання, обладнання та інфраструктуру для посилення безпеки в Чорному морі. Два тральники Королівського військово-морського флоту передаються до складу Військово-Морських України з метою посилення спроможності України діяти на морі», — йдеться у повідомленні.

Посилення морських спроможностей, зокрема протидія загрозі російських морських мін, допоможе відновити морський експорт України, зауважують у Лондоні.

Норвегія вже провела навчання для українських військових у діях в операціях на малих човнах і зможе спиратися на цю підтримку, коли будуть завершені конкретні плани подальшого розвитку.

На фото зображено норвезьких берегових рейнджерів, які тренують українські військово-морські сили На фото зображено норвезьких берегових рейнджерів, які тренують українські військово-морські сили в Північній Норвегії у 2023 році. Фото: Катаріна Молланд Дейл / Королівський флот Норвегії.
Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію