ЗСУ отримають більше французького озброєння

САУ CAESAR

Під час візиту міністра збройних сил Франції Себастьєна Лекорню до Києва було підписано 16 угод між французькими та українськими промисловцями на підтримку обороноздатності України.

У четвер, 28 вересня, міністр вирушив до Києва у супроводі оборонних промисловців та парламентарів. Мета, візиту полягала в переході від логіки продажу військової техніки до логіки придбання у французьких компаній, здається, досягнута, повідомляє сайт МЗС Франції.

KNDS, що є спільним підприємством компаній Nexter і Krauss Maffei Wegmann, оголосила, що поставить в Україну шість додаткових систем CAESAR. Вони будуть додані до 18 CAESAR, які вже поставлені французькою армією, та 12 інших, придбаних Україною безпосередньо у KNDS. Підприємство також підписало угоду про забезпечення підтримки в робочому стані цих систем, а також українських бронемашин AMX-10RC.

Компанія Arquus, зі свого боку, підтримуватииме передані Францією передові броньовані машини VAB, зокрема через місцеве виробництво деталей. Вона також вивчає можливість створення партнерства для виробництва VAB безпосередньо в Україні.

броньовані машини VAB,

З метою розгортання мобільних рішень для виробництва запчастин безпосередньої у театрі бойових дій компанія Vistory уклала угоду на рішення для адитивного виробництва (3D-друк).

У сфері безпілотників компанія Delair Tech оголосила, що надасть додаткове обладнання до 150 безпілотників, обраних Україною та фінансованих Францією, які вже поставляються. Компанія також зобов'язується забезпечити технічне обслуговування вже поставленого обладнання. Виробники Thales і Turgis & Gaillard також досягли угоди про спільну розробку безпілотників з амбіціями виробництва їх на місцевому рівні.

Насамкінець, щодо співпраці, Генеральний директорат озброєнь та Об’єднання промисловості наземної та повітряної оборони тй безпеки Франції, зі свого боку, підписали два контракти щодо сприяння співпраці у сфері озброєнь між Францією та Україною.