Німеччина тренує українських саперів

Німеччина тренує українських саперів

Успіх українського контрнаступу у вирішальній мірі залежить від роботи бійців, які цього літнього дня перебувають на військовому полігоні в Німеччині...

Про це повідомляє пресслужба Бундесверу.

Кожна дрібниця незабаром може стати різницею між життям і смертю. Українські сапери уважно спостерігають за тим, як інструктор показує, як прибрати міну з позиції. Кожне слово німецького солдата перекладається українською та російською мовами. Дехто з українців діловито конспектує. Інші, здається, запам’ятовують кожен рух, який робить їхній інструктор.

Німеччина тренує українських саперів

Щоб дати наступаючим підрозділам шанс на прорив cаперам доводиться подекуди долати оборонну мережу, яка простягається на десятки кілометрів завширшки та кілька кілометрів углиб. Тільки якщо вдасться розчистити шлях через мінні поля, можна звільнити окуповані частини країни на півдні та сході України.

Сапери мають лише кілька тижнів на підготовку. Тому навчання є максимально практичним. Основна увага приділяється розмінуванню та подоланню інженерних загороджень, тобто перешкод, які уповільнюють просування піших військ і бронетанкових підрозділів.

За кілька тижнів сапери повернуться на батьківщину, щоб визволяти Україну від російських загарбників. Там вони торуватимуть своїм побратимам дорогу через російські мінні загородження — під вогнем ворога, у постійній і гострій небезпеці для життя.