Литва доставила в Україну військову допомогу

Литва доставила в Україну військову допомогу

У середу, 8 грудня, до Києва прибув Міністр національної оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас, який передав партію військової допомоги для української армії.

Про це повідомляє пресслужба литовського оборонного відомства.

Вантаж до Києва було доставлено військово-транспортним літаком. Зазначається, що це перша частина допомоги, яка надійде згідно з ухваленим у жовтні рішенням Уряду Литовської Республіки, за яким Україна отримає 490 бронежилетів та балістичні ремені.

Литва доставила в Україну військову допомогу

Раніше повідомлялось, що українська армія отримає 490 бронежилетів на суму 617 801 євро, а також балістичні ремені загальною вартістю 59 290 євро.

У рамках візиту планується провести перемовини делегацій оборонних відомств та підписання Олексієм Резніковим і Арвідасом Анушаускасом Меморандуму про взаєморозуміння між Міноборони України, Міноборони Грузії та Міністерством національної оборони Литовської Республіки щодо групи з аналізу кіберзагроз при регіональному центрі кіберзахисту. Грузинською стороною меморандум буде підписано пізніше.

Нагадаємо, що у червні Литва вже передала Україні бронежилетів на батальйон. Також ця країна неодноразово передавала Україні боєприпаси для стрілецької зброї радянського виробництва, що більше не використовується литовською армією.




Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію