Уряд готує постанову про перерахунок військових пенсій

грошове забезпечення та пенсії військових зростуть

Міжвідомча робоча група готує комплексне вирішення питання грошового та пенсійного забезпечення колишніх та нинішніх військових, працівників правоохоронних органів.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко зустрівся з учасниками акції протесту – представниками громадських об’єднань пенсіонерів та ветеранів сектору оборони та правоохоронних органів.

Віталій Музиченко наголосив, що, як і домовлялися на минулій зустрічі, Мінсоцполітики ініціювало створення міжвідомчої робочої групи під головуванням Віцепрем’єр-міністра для комплексного вирішення питання грошового та пенсійного забезпечення колишніх та нинішніх військових, працівників правоохоронних органів тощо.

«Відповідний проєкт постанови зараз розроблено і погоджено центральними органами виконавчої влади. Проходить правову експертизу в Міністерстві юстиції. Ми плануємо найближчим часом подати його на розгляд Кабміну», – зазначив Музиченко і додав, що, як і передбачалось, до складу групи буде включено трьох представників від громадськості.

Віталій Музиченко пояснив, що згідно з Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» пенсії колишнім військовослужбовцям, а також колишнім працівникам правоохоронних органів перераховуються у випадку перегляду грошового забезпечення. Останній раз грошове забезпечення переглядалось у кінці 2017 року.

«Це те, що ми хочемо обговорювати і для чого створюється робоча група», – зазначив заступник Міністра і додав, що рішення має прийматися спільно міністерствами оборони, внутрішніх справ, економіки, фінансів та соціальної політики.

Нагадаємо, що раніше міністерка соцполітики Марина Лазебна заявила, що через наявні проблеми з перерахунком пенсій для колишніх військовослужбовців програма підвищення пенсій для відставних військових потребує виправлення. Через це, за словами Лазебної, потрібно заново робити всі розрахунки.



Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»