Контракт на британські ракетні катери підпишуть у серпні

Контакт на британські ракетні катери підпишуть у серпні

Як відомо, у понеділок, в Одесі було підписано Меморандум про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства і ВМС України.

Що передбачає Меморандум розповіла АрміяInform з посиланням на заступника міністра оборони України Олександра Миронюка та командувача ВМСУ Олексія Неїжпапу.

Командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа зазначив, що в Меморандумі прописані напрямки співпраці, чітко визначено графік робіт, який буде включати передачу до складу національних ВМС протимінних кораблів, будівництво восьми ракетних катерів, дообладнання відповідною зброєю корабельно-катерних платформ, що є у складі ВМС, і будівництво військово-морських баз як на Азовському, так і на Чорному морі.

— Передбачається, що перші контракти на будівництво ракетних катерів будуть підписані вже в серпні цього року. Фінансування буде з британської сторони. Наші ж підприємства забезпечуватимуть повний життєвий цикл цих катерів безпосередньо в Україні, – підкреслив Олександр Миронюк.

За словами командувача ВМСУ, два перші катери будуватимуться у Сполученому Королівстві, інші – на підприємствах України, які буде визначено англійською стороною.

Також українському флоту мають передати два протимінні кораблі – тральщики класу Sandown, які наразі перебувають у складі Королівського флоту Великої Британії. Передбачається, що на них буде проведено повну ревізію, відповідне дооснащення, модернізацію та підготовку особового складу. Після цього вони надійдуть до ВМС України.

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію