Розпочалась ліквідація «зайвих» військових кафедр

ліквідація зайвих військових кафедр

Міноборони та Міністерство освіти ліквідовують військові кафедри у Державному університеті телекомунікацій та Херсонському державному університеті, які були створені у 2017 році.

З цією метою, 19 серпня 2019 року, міністрами підписано спільний наказ, який видано на виконання урядової постанови щодо оптимізації мережі військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти від 19 червня 2019 р. № 584.

У Державному університеті телекомунікацій готували фахівців з питань логістики (тилового та інших видів забезпечення), а у Херсонському державному університеті з питань програмної інженерії, економіки, військового перекладу, фізичного виховання, спорту та реабілітації.

Наразі понад 50 закладів військової освіти мають у своєму складі кафедри військової підготовки, які готують офіцерів запасу, причому біля двадцяти з них були створені (або відновлені) після початку російської агресії проти України, зокрема й вищезазначені.

Причиною ліквідації цих кафедр в Уряді назвали усунення дублювання з іншими закладами. Також, відомо, що загалом популярність військових кафедр, а відповідно й прибутки закладів, дещо впали, після запровадження Міноборони призову офіцерів запасу на службу.

Кафедри будуть ліквідовані до 30 вересня та 30 серпня 2019 року відповідно.


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію