США пропонує Україні фрегати Oliver Hazard Perry

Oliver Hazard Perry

Сполучені Штати Америки, у рамках військово-технічної допомоги ЗС України, запропонували фрегати класу Oliver Hazard Perry, які знаходяться у розпорядженні ВМС США.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко підтвердив надходження пропозиції.

З пропозицією передати кораблі Україні до нас звернулося посольство США, я тільки вчора отримав листа. Але ми поки не прийняли рішення, треба все прораховувати — по підготовці екіпажів, у скільки обійдеться їх експлуатація, ремонт

Окрім США фрегати типу «Олівер Хазард Перрі» (Oliver Hazard Perry-class frigate) перебувають на озброєнні флотів Туреччини (8), Тайваню (8), Австралії (6), Іспанії (6), Єгипту (4), Польщі (2), Бахрейну (1), Пакистану (1). Всього, з 1975 по 2004 рік, на верфях у США, Іспанії, Австралії та Тайваню побудовано 71 фрегат цього типу.

Oliver Hazard Perry Oliver Hazard Perry Oliver Hazard Perry Oliver Hazard Perry
3D модель (зображення: www.turbosquid.com)

Раніше, в інтерв'ю BBC, командувач ВМСУ адмірал Ігор Воронченко також повідомив, що незабаром українській військовий флот отримає багатофункціональне пошуково-рятувальне судно з порту «Южний», яке замінить чотири судна забезпечення. Ще одне судно забезпечення перебуває у 95-відсотковій готовності.