Концепція підготовки Збройних Сил України

Ukrainian Military Pages

Концепція підготовлена відповідно до Воєнної доктрини-2015, з метою удосконалення підготовки ЗС України, та затверджена наказом Міністра оборони України від 22.02.2016 № 95.

Порядок відбору та прийняття на військову службу за контрактом до ЗС України в І кварталі 2016 року

Ukrainian Military Pages

Порядок (у вигляді вказівок) визначається директивою Генерального штабу ЗСУ від 27.01.2016 № Д-3 "Про організацію комплектування Збройних Сил України військовослужбовцями за контрактом у першому кварталі 2016 року".

Ціна війни

Автор: Кирило Данильченко (Ронін)
Ціна війни Ukrainian Military Pages

Через два роки війни пропаганда противника працює як годинник. Навіть діти в Україні знають, що Муженко завів армію в котли, в ЗСУ воюють голі босі солдати, для синів олігархів зробили спеціальний батальйон «Мажор», а проклятий Шоколад хоче поміняти Конституцію, щоб посадити Захарченка з «Моторолою» в Раду.

Східний форпост. Фотопроект про воїнів

Ukrainian Military Pages

Незвичайний фотопроект, у якому вдалося поєднати портрети воїнів АТО та думки авторитетних українців втілив в життя фотограф Михайло Остерман.

Відроджується підготовка офіцерів медичної служби запасу

медична служба збройних сил

Відповідно до нової Концепції військово-медичної доктрини триває відродження підготовки офіцерів медичної служби запасу. Вже визначені вищі навчальні заклади країни, в яких потрібно відновити таку підготовку.

Президент підписав Закон про ратифікацію Угоди з НАТО про статус Представництва Альянсу в Україні

Ukrainian Military Pages

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні».

Реформа речового забезпечення ЗСУ, рік роботи - звіт робочої групи

Ukrainian Military Pages Зображення: facebook.com/konsles

У лютому 2015 року розпорядженням Міністра оборони було створено робочу групу з питань удосконалення матеріального забезпечення Збройних Сил України.

Стенограма засідання РНБОУ від 28 лютого 2014 року щодо ситуації в Криму

Стенограма засідання РНБОУ від 28 лютого 2014 року щодо ситуації в Криму

Стенограму засідання Ради національної безпеки і оборони України від 28 лютого 2014 року щодо ситуації, яка склалася в державі у кінці лютого 2014 року (питання анексії Автономної Республіки Крим), було оприлюднено під час засідання парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони у понеділок, 22 лютого.

«ДНР» готується до морської десантної операції

Ukrainian Military Pages

Головне управління розвідки Міністерство оборони України оприлюднило зведення щодо обстановки в зоні АТО на 21 лютого, де окрім іншого згадується про підготовку російсько-терористичних військ до морської десантної операції:

Дебальцеве: документальний фільм про війну

відео

Оборона Дебальцевого. Жорстока битва, яка розгорнулася на початку 2015-го року та завершилася 18-19 лютого, коли українськими військами було залишено оточений плацдарм.

В Міноборони розробляють власний шрифт для ідентифікації

Ukrainian Military Pages Фото: Artem Livushevsky

У Центрі розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ розробляється шрифт який буде використовуватися тільки українськими силовими структурами, що буде використовуватися для ідентифікаторів, а також правила носіння, маркування тощо.

Президент установив відзнаки «За участь в антитерористичній операції» та «За гуманітарну участь в антитерористичній операції»

Президент установив відзнаки За участь в антитерористичній операції та За гуманітарну участь в антитерористичній операції

Президент своїми указами, встановив відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» та «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

Битва за Дебальцеве: карта боїв та свідчення учасників (відеоінфографіка)

Ukrainian Military Pages

Битва за Дебальцеве є однією з ключових подій у протистоянні України російській агресії. Вона мала значні як військові, так і політичні наслідки.

Бронеавтомобіль «Козак-2» пройшов випробування на протимінну стійкість (фото та відео)

Бронеавтомобіль «Козак-2» Всі фото: Сергій Згурець (facebook.com/szgurets)

Бронеавтомобіль «Козак-2» (НВО «Практика») пройшов випробування на протимінну стійкість, про це повідомив Сергій Згурець, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, який був присутній на випробуваннях:

Україна отримала американські системи для контролю кордону

Ukrainian Military Pages фото: Адміністрація ДПСУ

До України зі США привезли сучасні радіолокаційні системи контролю кордону. Про це 24 каналу повідомив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов.

До концепції легкого вертольота для потреб ЗС України

Автор: І.Б. Ковтонюк (ХНУПС)
Ukrainian Military Pages Легкий вертоліт Hughes OH-6 Cayuse

У статі розглянуті деякі концептуальні питання щодо легкого вертольота для потреб Збройних Сил України. Наведена оцінка економічних витрат, задачі і передбачувані варіанти застосування легкого військового вертольота.

Євген Мойсюк. Не просто довіра - комбриг про аеропорт, рейди і особливості дій ворога

Ukrainian Military Pages Фото: Українська правда

Розповідь про полковника Євгена Мойсюка, командира 81-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ, від Оксани Коваленко, Галини Титиш, Українська правда.

Нове життя вертольотів «Ми» в Україні

Нове життя вертольотів Ми в Україні

Україна зберігає значний потенціал в сфері ремонту та модернізації вертолітної техніки. В країні створена національна законодавча база та науково-технічне обґрунтування для продовження ресурсу і модернізації військової вертолітної техніки

Приціл коліматорний ПК-1М

Ukrainian Military Pages Фото: photopribor.ck.ua

Приціл ПК-1М призначений для забезпечення точності та швидкості прицілювання вогнепальної зброї по різним цілям.

ОГЛЯД: Ремінь розвантажувальний тактичний захисний

Автор: Ігор Молодан
Огляд: ремінь розвантажувальний тактичний захисний ЗС України

Огляд і тестування ременя розвантажувального тактичного захисного з лямками плечовими розвантажувальними (скорочено РРТЗ) зі складу бойового єдиного комплекту, для Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України, незалежним експертом, в рамках експериментального тестування нових зразків форми та спорядження.

Інструктори НАТО навчають Залізну бригаду (фото)

Ukrainian Military Pages Всі фото © Тарас Грень

На території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ продовжується активна фаза підготовки механізованих підрозділів Збройних Сил України.

Генерал-лейтенант Ігор Воронченко: «У нас було 6 годин, щоб поламати задум Кремля»

Ukrainian Military Pages

Друга частина інтерв'ю генерал-лейтенанта Ігоря Воронченка. У другій частині інтерв'ю він розповідає, як починалася анексія, і згадує: існував момент, коли в українських військових був шанс змінити хід російської операції.

Збитий Іл-76: Інтерв'ю з генералом В. Назаровим

Автор: Serg Marco
Ukrainian Military Pages

Інтерв'ю з начальником Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України, колишнім заступником керівника АТО, генерал-майором Віктором Назаровим.

Генерал-лейтенант Ігор Воронченко: «Захоплення Криму почалося в 2003 році з конфлікту на Тузлі»

Ukrainian Military Pages

Начальник Головного управління персоналу Генерального штабу України генерал-лейтенант Ігор Воронченко один з тих, хто бачив анексію Криму зсередини.

За що можуть позбавити премії у Збройних Силах України

Ukrainian Military Pages

Заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України Сергій Винник розповів про грошове забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України, зокрема і про порядок встановлення премії.

Бойові втрати військовослужбовців РФ зі складу 1 та 2 армійських корпусів російсько-окупаційних сил

Ukrainian Military Pages

Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України оприлюднена інформація по втратам російсько-окупаційних сил. В тому числі з початку 2016 року, на Донбасі, загинуло 42 військовослужбовця збройних сил Російської Федерації.

Президент затвердив новий військово-адміністративний поділ України

Президент затвердив новий військово-адміністративний поділ України

Президент України своїм указом №39/2016 затвердив новий військово-адміністративний поділ території України, попередньо ввівши у дію рішення РНБО України від 27.01.2016 року.

Аналіз ГШ ЗСУ бойових дій на Дебальцевському плацдармі з 27 січня до 18 лютого 2015 року

Ukrainian Military Pages

У січні-лютому 2015 року відбулася головна битва між українською армією та російсько-терористичними військами.

Нацгвардія відкрила Інтерактивний центр з комплектування контрактниками

Ukrainian Military Pages фото © Joshua Leonard

У м. Києві на вул. Костянтинівській, буд. 5, почав працювати центр комплектування Національної гвардії військовослужбовцями військової служби за контрактом.

Наказ Міністра оборони про особливості виплати грошового забезпечення в 2016 році

Наказ Міністра оборони України від 27 січня 2016 року №44 "Про особливості виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України в 2016 році". Документ регулює виплату збільшеного грошового забезпечення.