Концепція нової форми і знаків розрізнення поліції

U. M. P. Всі зображення: facebook.com/v.gaydukevich

Відомий журналіст Віталій Гайдукевич оприлюднив розроблену авторським колективом концепцію нового однострою і знаків розрізнення поліції.

Нарешті можна оприлюднити концепцію нового однострою і знаків розрізнення поліції. Практично рік минув як була розпочата робота і більш ніж пів року, як концепція поволі йшла до моменту передачі авторських прав. Нарешті процес завершено. Права на використання усіх зображень належать МВС. Далі авторський колектив не в силах ані контролювати правильність використання окремих алементів, ані наполягати на дотримання концепту вцілому. Звісно ми би хотіли, аби Arsen Avakov, Ека Згуладзе та Хатія Деканоїдзе, а також керівник КОРДу і надалі дослухалися до порад авторського колективу в питаннях що будуть розвитком цієї концепції, але тут все залежить від волі керівництва міністерства і його структур.

Маю сказати, що від самого початку робіт и над проектом (а цей початок був доволі спонтанним), позиція і Авакова і Згуладзе була виключно конструктивною. Так, ми сперечалися, але нас чули і в багатьох моментах керівників відомства вдавалось переконати. Окрема подяка генералу Сергію Яровому - в питаннях нюансів однострою, подоланні совкових стереотипів ми знайшли в його особі прибічника...

Звісно, не все було гладко і ми нажили собі трохи ворогів, але адекватність людей, котрі приймали кінцеві рішення взяла гору. Не минулося і без сумних моментів. Деякі деталі концепції були зіпсовані на моменті реалізації презентаційних комплектів, що були показані в Кабміні. Авторський колектив категорично знімає з себе відповідальність за сорочку на резинці, котра якимось дивним образом опинилася. Ми наполягали і наполягаємо - поліцейський не має бути міліціонером Аніськіним - сорочки і куртки не резинці, котру так полюбляють служиві люди із огрядними животами - не має бути. На жаль нам забракло можливостей переконати в цьому.

Так само, як ми не змогли дотиснути нарукавні патчі - в процесі пошиву їх відверто зіпсували. На жаль на рівні середньої ланки виконавців ламати совок дуже і дуже тяжко. Сподіваємося, що позиції молодих офіцерів поліції буде прогресивною і з часом недоліки можна буде виправити. Безумовно? дякую колегам на плечі котрих лягла левова частка творчої роботи і написання документів для затвердження: Rudenko Oleksii Rudenko Oleksii та Mykola Chmyr . Дякую тим, хто допомогав порадами.

Нагадаємо, що раніше Кабінет Міністрів України своєю постановою від 30 вересня 2015 року № 823 "Про однострій поліцейських" вже затвердив опис і зразки предметів однострою поліцейських.

U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P. U. M. P.