Великобританія анонсує пакет нелетальної підтримки України

Великобританія анонсував пакет нелетальної підтримки України

Сьогодні прем’єр-міністр Сполученого Королівства оголосив, що його країна надаватиме Україні подальшу нелетальну підтримку, зокрема надсилатиме своїх інструкторів для підготовки ЗСУ.

У рамках розширення зусиль із підтримки України та забезпечення потужної міжнародної відповіді на агресію Російської Федерації, з середини березня британські тренувальні групи проводитимуть підготовку українських військових з медичної, тактичної та розвідувальної підготовки, а також з питань матеріально-технічного забезпечення підрозділів.

Британський персонал базуватиметься в Україні, надаючи підтримку та навчання своїм колегам. Більшість цієї консультативної та навчальної підтримки відбуватиметься в Україні, далеко від територій, які постраждали від конфлікту на сході країни.

Міністр оборони Майкл Феллон сказав: «У світлі триваючої підтримуваної Росією агресії Великобританія прагне надати Україні додаткову нелетальну підтримку, щоб допомогти їй впоратися з тиском, з яким вони стикаються».

Команда короткотермінового медичного навчання. Передбачається, що це включатиме пакет «підготовка інструктора», щоб український персонал міг розвивати спроможність навчати своїх військових у належний час. Британські інструктори будуть використовувати індивідуальні аптечки першої допомоги для цього тренінгу та, згодом, подарують набори медичних засобів українцям.

Команда короткострокового навчання логістиці. Команда допоможе Збройним Силам України зрозуміти недоліки в їхній системі розподілу матеріально-технічного забезпечення, а потім допоможе забезпечити навчання та підтримку для вдосконалення їх практики та процесів.

Команда короткострокової підготовки піхоти. Невелика група виїде, щоб визначити, які вимоги до підготовки потребують Збройні Сили України.

Короткострокова команда з нарощування розвідувального потенціалу. Мета полягає в тому, щоб забезпечити підготовку тактичного рівня, яка допоможе бійцям аналізувати інформацію, щоб краще зрозуміти навколишнє середовище та обстановку.

Ця підтримка є доповненням до поточної оборонної взаємодії з Україною, яка включає підтримку врегулювання кризових ситуацій, боротьбу з корупцією, оборонну реформу та стратегічні комунікації, також найближчим часом британські фахівці проведуть навчання щодо здійснення закупівель.

За останній рік Велика Британія також надала Збройним Силам України засоби індивідуального захисту, зимове пальне, медичні аптечки, зимовий одяг та спальні мішки: загальна сума цієї підтримки становить понад 1,2 мільйона фунтів стерлінгів.

Читати також: Електронна військова бібліотека