Міноборони розповіло, які країни допомагали ЗСУ в 2014 році

Мінооборони розповіло, які країни допомагали ЗСУ в 2014 році

Як йдеться в повідомленні українського оборонного відомства, протягом 2014 року країни-партнери надавали Збройним Силами України усіляку матеріальну підтримку.

Так, зі США було передано речове майно та технічні засоби, Велика Британія передала зимову форму та медичне майно, Франція постачала бронежилети та медичні матеріали, а Словацька Республіка — електрогенератори, освітлювальні комплекти, пластиковий посуд, речове обладнання та медичні матеріали. Королівство Норвегія передало сухі пайки, а Королівство Данія — технічні засоби.

Крім того, з Канади надійшли засоби індивідуального захисту та зимова форма, а з Республіки Польща — сухі пайки та постільні речі. Литовська Республіка надіслала сухі пайки, медичні матеріали, речове майно, Швейцарська Конфедерація — лікарські засоби та медичні матеріали, а Королівство Нідерланди — електрогенератори, зимове взуття. Королівство Іспанія допомогло захисникам України бронежилетами та шоломами. У свою чергу Латвійська Республіка надала шкільне приладдя та інші необхідні речі для дітей військовослужбовців, які були переміщені з Автономної Республіки Крим.

Найближчим часом допомогу Збройним Силам України планують надати Австралія та Польща. Отже, загалом Україна отримала допомогу від 13 країн.

Читати також: Данія передала ЗСУ 15 авіаційних навігаторів Garmin 695